BRONKS FOR LIFE

22 - 23 DEC 2017

WAT  BRONKS organiseert een benefiet ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga tijdens De Warmste Week van Music for Life (Studio Brussel).
WANNEER 22/12 – Play om 20:30 & Party vanaf 22:00 (vanaf 22:00 koop je je ticket ter plaatse). 
WIE Joris Hessels, Joris Van den Brande, Radio Gaga Soundsystem, DC Salas, Onda Sonora, Funky Bompa, Deejay Kwak, Soumaya Phéline, Mambele, DJ DafalJAN, …
WAAR BRONKS, Varkensmarkt 15-17, 1000 Bxl

WAAROM Zes jaar geleden werd bij BRONKS-collega Jan De Brabander de ziekte van Parkinson vastgesteld. Sindsdien weten we dat deze ziekte gemener is dan het algemene beeld dat er over bestaat.
Jan werd net 40 toen hij de diagnose kreeg. Hij is onze vormgever, zijn handen zijn zijn werkinstrumenten. Naast trillende handen veroorzaakt Parkinson nog heel wat andere defecten. Deze hebben een directe invloed op zijn leven, dus ook op zijn professionele activiteiten. Samen zoeken we naar een goede balans en dit lukt.

Na enkele jaren van stilzwijgen, wilde Jan vorig jaar iets vertellen over zijn ziekte. Hij deed zijn verhaal aan Joris Van den Brande en deze maakte er een straffe theatertekst van; Geef mijn hand terug. Een testcase met Jan en Joris was te zien tijdens BRONKS EXPORT/IMPORT FESTIVAL. De reacties waren zo overdonderend, dat we beslisten om er een ‘volwaardige’ BRONKS-productie van te maken. Deze ging in september van dit jaar in première met Tom Dupont als coach, Joris Van den Brande en Joris Hessels (in de rol van Jan) op scène. Geef mijn hand terug is voor een groot stuk autobiografisch, maar heel herkenbaar omdat vroeg of laat iedereen met een bepaalde vorm van brute pech wordt geconfronteerd.  De Warmste Week leek ons het ideale moment om de voorstelling nog een keertje te spelen. Deze keer voor het goede doel.

Omdat Jan en BRONKS van een goed feestje houden, en om zoveel mogelijk geld in te zamelen uiteraard, organiseren we diezelfde avond ook een fuif, in samenwerking met Onda Sonora: Shake Your Money Maker. Niemand minder als Jan himself aka DJ DafalJAN zal het feestje op gang trekken, meteen gevolgd door Dompi & Joris aka Radio Gaga Soundsystem, waarna de crème de la crème van de Brusselse Party Scene de draaitafels onveilig maakt: Onda SonoraDS SalasFunky BompaMambeleDeejay KwakSoumaya Phéline.

BRONKS kan de ziekte van Parkinson niet uit de wereld helpen. We kunnen wel helpen de ziekte meer zichtbaarheid en erkenning te geven.
Help ons de actie te steunen!

20:30 PLAY for LIFE: Geef mijn hand terug
22:00 PARTY for LIFE: Shake Your Money Maker