Op 1 september 2004 vond in een stadje in de Kaukasus een gijzelingsactie plaats waarbij meer dan 1200 schoolkinderen en hun ouders en leerkrachten werden vastgehouden door een groep  gewapende terroristen. De gijzeling duurde drie dagen en eindigde in totale chaos. Dat het allergrootste kwaad (de terrorist) het allergrootste goed (een groep kinderen) als slachtoffer uitkoos schokte de hele wereld.

Wij/Zij voert twee personages op die terugblikken op de drie gijzelingsdagen. Ze doen dat met een haast wetenschappelijke nauwkeurigheid, in een poging om grip te krijgen op gebeurtenissen die uiterst complex en in al hun gruwel ongrijpbaar zijn.

Wij/Zij is geenszins het relaas van een afschuwelijk drama, maar vertelt over de compleet eigen manier waarop kinderen extreme situaties tot zich nemen. Nuchter en humorvol plaatst Wij/Zij de blik van een jongen en een meisje tegenover die van volwassenen. Als een fysieke vertelling toont Wij/Zij treffend dat wat in de ogen van volwassenen onbevattelijk lijkt, voor kinderen een eigen logica heeft.

Wij/Zij speelt ook tijdens het EXPORT/IMPORTfestival op 9 november.

CREDITS

Van & met: Carly Wijs, Gytha Parmentier, Thomas Vantuycom, Mieke Versyp, Stef Stessel en Thomas Clause

De auteur ontving voor het schrijven van de theatertekst een werkbeurs van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register