8+
  • Place BRONKS - grote zaal
  • Price €7/€10

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden met de kinder- en jongerenwerking van Ultima Vez. In zijn werk kiest hij er bewust voor om in dialoog te gaan met zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Zijn eerste voorstellingen ‘Wij’, ‘Huis’ (Hartbeats) en ‘De (on)mogelijke vriendschap van Stef en Augustijn’ (Kopergietery) oogstten lof in binnen- en buitenland.

Onder de vleugels van Ultima Vez en Wim Vandekeybus en in coproductie met BRONKS creeërt Seppe Baeyens nu zijn eerste grootschalige dansvoorstelling. Tornar vertelt het verhaal van een groep achterblijvers die na de doortocht van een tornado opnieuw een gemeenschap tracht op te bouwen. De beweging van de verwoestende tornado is een metafoor voor de afbrokkelende solidariteit tussen de generaties.

In Tornar laat Seppe Baeyens een intergenerationele cast van niet- professionele en professionele dansers interageren. Hij selecteerde deze diverse groep tijdens een lang proces van workshops en ontmoetingen in de Ultima Vez studio in Sint-Jans-Molenbeek. Op scène staan vier kinderen, twee jongeren, drie dansers, een 91-jarige man en een muzikant.

CREDITS

REGIE & CHOREOGRAFIE Seppe Baeyens
GECREËERD MET & UITGEVOERD DOOR Oihana Azpillaga, Bassam Nakhel, RuthBruyneel, Mike van Alfen, Manuel Ronda, Ischa Beernaert, Leon Gyselynck,Chisom Onyebueke Chinaedu, Leonie Van Begin, Emile Van Puymbroeck
ORIGINELE MUZIEK LIVE Stef Heeren
SCENOGRAFIE Ief Spincemaille
DRAMATURGIE Inne Goris
LICHTONTWERP Mark Van Denesse
KOSTUUMS Lieve Meeussen
GELUIDSADVIES Charo Calvo
BEWEGINGSASSISTENT Iñaki Azpillaga
ARTISTIEK ADVIES Wim Vandekeybus
TECHNISCHE COORDINATIE Tom De With
PRODUCTIE Seppe Baeyens / Ultima Vez
COPRODUCTIE BRONKS (BE), Life Long Burning (EU)
MET DE STEUN VAN De Vlaamse Gemeenschap, EU Culture Programme

 

 

 

 

 

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register