Met de gein, de chaos en een vervreemdend tijdsgevoel zit het wel goed in Oorlog (6+) van Theater Artemis. Theaterkrant ****

De kinderen lachen om de voorwerpen die oorlog voeren tegen de drie militairen, die geen verweer hebben tegen die hinderlagen. Nog mooier is het als het jonge publiek enthousiast het slagveld bestookt
met zijn kanonvuur.  
Brabants Dagblad

Langzaam en niet al te nadrukkelijk komen er toch wat ideeën over de oorlog voorbij: hoe oorlog alles kapot maakt, hoe oorlog volwassen mensen in bizarre wezens verandert, misschien wel hoe je zelf zin kan krijgen om héél hard met een balletje te gooien en zeker hoe onbegrijpelijk het kan zijn.  Omroep BrabantSorry,

We zouden zo graag iets zinnigs zeggen. Maar een oorlog is ook voor ons te groot. Wij maken slechts een voorstelling. Iets met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes die uit een boom vallen, een douche die huilt, een publiek dat schiet en drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.

Huh? Kom maar kijken.

Oorlog houdt ons bezig. Onze kinderen hebben er allerlei ideeën over, maar hoe we ook proberen hun vragen te beantwoorden, we kunnen er eigenlijk niet echt bij. Het vormde de aanleiding voor regisseur Jetse Batelaan om een ongrijpbaar fenomeen bij de hoorns te vatten. Samen met zijn spelers Willemijn Zevenhuijzen, Tjebbe Roelofs en Martin Hofstra gaat hij dit nieuwe Artemisavontuur aan, voor kinderen vanaf 6 jaar.

Artemisvoorstellingen zijn avonturen Jetse Batelaan werkt aan een indrukwekkend eigentijds oeuvre en won daarmee de Mimeprijs 2016. Wie herinnert zich niet De man die alles weet (2014, Zilveren Krekel), van een ordeloosheid en anarchie die ouders én hun piepjonge kroost “liet bulderen van het lachen”. Of Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (2016), dat “diep wist door te dringen tot de ziel van de toeschouwer”. “Geniaal”, reageerde de pers.

 

Theater Artemis werkt voor deze voorstelling samen met War Child, een organisatie die hulp biedt aan kinderen in oorlogsgebied. War Child focust niet zozeer op materiële hulp maar vooral op bescherming, psychosociale hulp en onderwijs.
BRONKS wil de actie steunen en biedt haar publiek de mogelijkheid om een vrije gift te doen bij online aankoop van theatertickets in de periode 12/01/2017 t.e.m 12/02/2017. 

CREDITS

Regie Jetse Batelaan
Spel Martin Hofstra, Tjebbe Roelofs, Willemijn Zevenhuijzen
Kostuums Liesbet Swings
Decor- en lichtontwerp Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek

HISTORY

Show/Hide all dates

You might also like

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register