Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans ‘Kruistocht in spijkerbroek’.

Kruistocht. Twintig jaar geleden leek dit begrip nog geschiedenis. Maar sinds elf september voeren wij in onze moderne spijkerbroek weer nieuwe kruistochten.
En wie weet wat de toekomst brengt?

Wie zou Beckman over 500 jaar aan het woord laten? Geradicaliseerde jongeren uit Amsterdam West? De kinderen van boze PVV stemmers?
Theater Artemis is een Nederlands gezelschap, maar het is niet zo moeilijk om voorbeelden te vinden in eigen land. Wat al heel veelzeggend is voor de huidige tijdsgeest.

Met een sterke link naar de actuele tijd maakt Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek een reis van middeleeuwen naar de verre toekomst.

Van & met Marjolijn van Heemstra, Sadettin Kirmiziyüz, Lizzy Timmers / Regie Jetse Batelaan / Muziek Roald van Oosten / Kostuums Liesbet Swings / Decor Sacha Zwiers / Licht Gé Wegman / Dramaturgie Liet Lenshoek / Jongerenbegeleiding Tim Verbeek / Assistentie regie Myrthe van Velden
Bijzonderheden met een leger van jongeren uit de stad / Een coproductie van Theater Artemis, Trouble Man en St. Marjolijn van Heemstra

 

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register