XL
  • Place La montagne magique, Brussel, BE

Strijden voor een alles verterende liefde, de haat verdrijven die broeit tussen twee families en de wereldorde omverwerpen met de passie van hun jonge leven: Romeo en Julia maken korte metten met de vooroordelen en de angst voor de ander. Zij kiezen ervoor hun leven te laten leiden door hun verlangens, zij bestormen de barricades van de gevestigde orde heersend in zowel families, als in de maatschappij en de politiek.

Deze wervelende, burleske en elektriserende uitvoering van Roméo et Juliette heeft de geur van een zomeravond, warm kloppend bloed en donder en bliksem, de smaak van dode fazant en veren. Blikseminslagen, klappen met een bezem, geweerschoten en slagen van het noodlot of toeval buitelen over elkaar heen in een eigenwijze en bevragende schaterlach: moeten we alles respecteren dat ons is bijgebracht?

CREDITS

Avec Laurie Degand, Nathan Fourquet Dubard, Pierre Haezaert et Jonas Claessens. Adaptation de l’oeuvre originale: Edouard Signolet. Mise en scène: Sofia Betz. Scénographie et costumes: Sarah de Battice. Musique: Lionel Vancauwenberge. Lumière: Ludovic Wautier. Mouvement et chorégraphie: Louise Baduel. Assistanat et production: Floriane Palumbo. Assistanat à la mise en scène: Hyuna Noben.

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register