6+
  • Place BRONKS

SPANNENDE LIVE GAME VOOR DE HELE FAMILIE

Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt.

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. Een reality spelshow maar dan live en recht voor je neus. Zijn de mannen wel zo stoer als ze eruit zien? Zullen ze zich toch laten kennen? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen?

De Grote Red Je Reet Show is een mashup van X Factor, Expeditie Robinson en Jackass voor 6+.  Stoer gedoe over zeer gevoelige zaken. 

René Geerlings, de maker, over De Grote Red Je Reet Show:
“Er ligt in onze maatschappij veel nadruk op logica, op oorzaak en gevolg. Van jongs af aan word je verteld dat als je maar genoeg je best doet, je later kan worden wat je wilt. Dat na de A de B komt en 1 + 1 altijd 2 is. En dat je kan winnen, als je het maar echt wilt. In mijn optiek zijn dat allemaal manieren om controle te krijgen over iets dat niet gecontroleerd kan worden. Het leven is chaos. Er bestaat geen logica of bedoeling en de spelregels veranderen voortdurend. Het beste wat je een kind volgens mij mee kunt geven, is een flexibele open geest. En hoe beter je bent in spelen (ook als je volwassen bent), hoe meer kans je hebt op geluk. Er bestaat voor het leven niet één tactiek of strategie. We doen allemaal maar wat. Het grootste geluk vind je pas als je jezelf kunt verliezen in het moment en in het spel.”

In the framework of "CANCELLED-De Grote Red Je Reet Show"

CREDITS

concept & regie René Geerlings
tekst Sanne Schuhmacher
spel Erwin Boschmans, Dionisio Matias, Sacha Muller, Manon Nieuweboer, Felix Schellekens, e.a.
muziek Amir Vahidi
decor & kostuums Calle de Hoog
licht Remko van Wely
kostuum assistentie Juliette Mout

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register