• Place BRONKS

Een programma voor leerkrachten en professionals om van gedachten te wisselen over theater voor adolescenten en de uitdagingen en het plezier daaraan gekoppeld.
Georganiseerd door BRONKS & La montagne magique, in samenwerking met ASSITEJ Belgium.

Bepaalde thema’s en onderwerpen, representatie van het lichaam en lichamelijkheid op scène, fysieke nabijheid tussen acteurs en toeschouwers, een publiek dat er niet altijd vrijwillig voor kiest om in de zaal te zitten …
Is het maken en programmeren voor een tienerpubliek vandaag een mijnenveld?
Welke visie op adolescentie en de maatschappij bepalen onze artistieke keuzes?
Met welke verhalen en denkbeelden confronteren wij jongeren in onze zaal?
Wat is voor ons vanzelfsprekend en waar trekken we de grens?

Op basis van getuigenissen en ervaringen van zowel professionals (programmatoren, artiesten, leerkrachten) als jongeren willen we de discussie aangaan over wat we wel en niet laten zien aan een jong publiek. Zonder rond de pot te draaien, maar met een open blik het onderwerp vastgrijpen, uitdiepen en zoeken naar antwoorden.
De wereld is constant in verandering, verandert onze sector op hetzelfde tempo mee of versnellen of vertragen wij deze beweging?

Om de dialoog te voeden en te verdiepen nodigen BRONKS & La montagne magique je ook graag uit om tijdens het EXPORT/IMPORT FESTIVAL drie voorstellingen te bekijken die beschouwd worden als ‘moeilijk’,  ‘controversieel’ of ‘gevoelig’: The happy fewNorman en Mike.

Vanuit welk perspectief kijken wij naar deze voorstellingen, hoe denken wij dat jongeren hiernaar kijken en hoe ervaren jongeren deze voorstellingen zelf?

PROGRAMMA
DI 9/11/2021
20:00 The happy few (XL) - BRONKS - locatie: BRONKS
WOE 10/11/2021
10:00 NORMAN, c’est comme normal, à une lettre près (7+) (try-out) - Kosmocompany (schoolvoorstelling) - locatie: La montagne magique
13:30 Getuigenissen en discussies - moderator: Annabelle Van Nieuwenhuyse - locatie: BRONKS
19:00 Mike - Théâtre de l'E.V.N.I. (XL) - locatie: La montagne magique

Meer informatie en reservaties:
floriane.palumbo@montagnemagique.be
gino@bronks.be 

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register