XL
  • Place BRONKS
  • Comment

    Dit evenement vindt plaats binnen de BRONKS XL-jongerenwerking. XL = kinderen niet toegelaten. Naast het vaste voorstellings- en atelieraanbod kunnen jongeren bij BRONKS ook terecht met eigen artistieke ideeën en experimenten.

Blue Raven 007 & Godmother Savphire Angles presenteren The Trans Flag Kiki Ball.
Je bent welkom als deelnemer of als toeschouwer.
Als je wil deelnemen leer en oefen dan vooraf de categorieën in. 
Als je niet van de LGBTQIA+ gemeenschap bent, hou er dan rekening mee dat geen enkele vorm van discriminatie wordt getolereerd: seksisme, verbale of fysieke agressie, homofobie, transfobie, racisme, validisme, misgendering, bodyshaming, haat of discriminatie van welke aard dan ook.

>> INSCHRIJVEN VOOR DEELNAME VIA HIER
>> tickets voor toeschouwers via de ticketknop onderaan deze pagina

The Trans Flag Kiki Ball vertrekt vanuit het verlangen en de noodzaak om Brusselse LGBTQIA+ ballroom (voguing) community van jongeren van kleur verder te laten groeien en te ontwikkelen in de (inter)nationale ballroom-scene.

/// Wat is een Kiki Ball?///
De KiKi scene is verwant aan de underground ballroomgemeenschap en is een subcultuur rond radicale viering van identiteit en verzet tegen homofobie, transfobie en racisme door en voor BIPOC LGBTQIA+-gemeenschap.

Tijdens ballrooms nemen de deelnemers het tegen elkaar op  in meerdere categorieën (oa runway, fashion, face, realness, lipsync) om beste performance, schoonheid en mode. Via battles worden door een jury finalisten en winnaars aangeduid. Een KiKi Ball werkt net als elk ander ballroom, maar de drempel voor wie een KiKi kan organiseren en eraan kan deelnemen, is wat meer ontspannen. Een Kiki Ball was oorspronkelijk voor minderjarige jongeren die de underground clubs, waar aanvankelijk ballrooms werden gehouden, niet mochten betreden.

‘Let’s have a KiKi!’ betekent zoveel als: laten we genieten, vrij zijn en samen plezier maken.

***
Ballroom/voguing  is een dansstijl die ontstond in de underground Afro-Amerikaanse Latino LGBTQIA+-gemeenschap van de Verenigde Staten. Het is een ode aan de mode en queer mensen van kleur. De balzalen waren een veilige thuishaven voor de LGBTQIA+ gemeenschap van kleur die er helemaal zichzelf konden zijn. Sindsdien ontwikkelde de dansstijl zich tot een internationale community met verschillende categorieën, technieken en vormen van expressie.
BIPOC: Black, Indigenous, People of Colour
LGBTQIA+: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer/Questioning, Asexual/Ally, Intersex, Other sub-identities, gender, sexes and sexualities or someone who doesn’t label themselves

CREDITS

MEER INFO VIA FACEBOOKEVENEMENT
VRAGEN/OPMERKINGEN contacteer organisator Blue Raven 007 Alae-Eddine via Instagram bldistyle
MET DE STEUN VAN

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register