XL
  • Place BRONKS
  • Comment

Wegens verbouwingen speelt Kaaitheater ook dit seizoen nog op verschillende plekken in Brussel. Naast de co-presentaties (De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed en YES) stellen wij ons theater ook ter beschikking voor deze eigen programmatie van Kaaitheater. Alle info en tickets voor deze voorstelling via de kanalen van Kaaitheater. 

Na de podiumvoorstelling SPARE TIME WORK (2021), zet buren het onderzoek naar sociale rollen en machtsverhoudingen verder in ‘shoe/farm’. Deze keer vertrekken ze vanuit de plaatsen waar ze opgroeiden: een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en een schoenenwinkel langs de Belgische kust. Ze draaien de dansvloer van SPARE TIME WORK om: van de grijze vloer die de omgeving van school, kantoor, golfterrein en nursery verbeeldde, naar een zandkleurige ondergrond van waaruit zich semi-geïndustrialiseerde landbouwscènes en taferelen rond etenstijd voor broodwinners ontvouwen.  

Het collectief ‘buren’ kanaliseert met hun werk humoristische, fantasierijke en kritische realiteiten met een sterke visuele en muzikale drive. Door middel van performance, video, tekst, objecten, liedjes, fotografie en installatie navigeren ze door ideeën over gemeenschap, huiselijkheid, gender, (kunst)geschiedenis en neoliberale fantasieën. Met shoe/farm zetten ze hun onderzoek naar sociale rollen en machtsverhoudingen verder, vertrekkende vanuit de plaats waar de makers opgroeiden: een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en een schoenenwinkel langs de Belgische kust.

gastprogrammatie Kaaitheater It Takes A City festival
shoe/farm - buren | Kaaitheater

CREDITS

concept buren Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone
met Oshin Albrecht, Melissa Mabesoone, 2 performers
geluid Benne Dousselaere
licht Vera Martins
kostuums in dialoog met Carly Rae Heathcote
scenografie in dialoog met Sjoerd Van Leeuwen
oog Charlotte Vanden Eynde
productie manager Famke Dhont
financieel manager Margaux Janssens
geproduceerd door au bureau
coproductie Kaaitheater, STUK, workspacebrussels, BUDA & apap - Feminist Futures, a project co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union, Theaterfestival Boulevard, de Brakke Grond, C-Takt  © buren

HISTORY

Show/Hide all dates

KEEP INFORMED!

Subscribe to our newsletter using the link below.

Register