CREATIVE IN SOLITUDE

04/01/2021
Jongeren voelen zich in deze tijden van crisis en lockdown vaak alleen, ontmoedigd en niet gehoord. Choreograaf en theatermaker Zoë Demoustier werkt vaak met creatieve jongeren samen en vroeg hen een brief te schrijven over hun gevoelens.

Zoë: "Ik vroeg aan de jongeren die ik de voorbije jaren ontmoette bij BRONKS, fABULEUS, OKAN, Passerelle, het schooltoneel, internationale projecten en danslessen, om hun gedachten en gevoelens over deze vreemde tijden te delen. Het resultaat zijn getuigenissen van jongeren over de impact van corona op hun mentale en creatieve ruimte - in combinatie met beelden en illustraties gemaakt door jonge kunstenaars als reflectie op die brieven.[...] Zo wil ik samen met hen een stem zoeken en de creatieve uitlaatkleppen herontdekken die we ook in deze tijden nog steeds kunnen gebruiken."

Vanaf 28 december zijn hun stemmen gebundeld op de website creativeinsolitude.com en Instagram-pagina #CreativeSolitude.
CREATIVE IN SOLITUDE wil jongeren weer een (creatieve) stem geven. Het biedt hen een platform om hun gevoelens van eenzaamheid en verlies om te zetten in een tekst, een beeld, een creatie. Nadien wordt het materiaal verwerkt tot een boek, als reflectie op deze tijd.

 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven