BRONKS-in-huisgezelschap

BRONKS-in-huisgezelschappen
Van 2023 t.e.m. 2027 zijn compagnie barbarie en Ballet Dommage in-huisgezelschap bij BRONKS. BRONKS ondersteunt de gezelschappen praktisch, organisatorisch en financieel. Op deze manier ontsnappen zij voor enkele jaren aan de wispelturigheid van de projectsubisdies en kan de focus volop liggen op de artistieke praktijk. Ieder seizoen maken BRONKS en companie barbarie een coproductie, met Ballet Dommage wordt er om de twee jaar gecoproduceerd. Beide gezelschappen geven door hun aanwezigheid en betrokkenheid op verschillende artistieke domeinen de BRONKS-werking mee vorm.
 

BALLET DOMMAGE
Ballet Dommage is een theatercollectief, opgericht in 2010 door de acteurs/theatermakers/vrienden Katrien Valckenaers en Maxim Storms. Zij omschrijven zelf hun werk als absurd, heldhaftig en fragiel. Via een fysieke beeldende theatertaal combineren Valckenaers en Storms kolder en tragiek, voor alle leeftijden. Bij BRONKS maakte Ballet Dommage al de voorstellingen TRIBUNAL en Tavern Michelle. In seizoen '23/'24 ging de voorstelling Fratssen in première, een bevreemdende familievoorstelling op locatie waarbij de vreugdes en gênes van het familiefeest getheatraliseerd worden. 

liefdesbrief Ballet Dommage:

 

 

compagnie barbarie
Compagnie barbarie is een theatercollectief bestaande uit vijf vrouwen dat de focus legt op clichés en het doorprikken van vooroordelen. Inhoudelijke stellingen worden tastbaar gemaakt, zonder met de vinger te wijzen of ‘de waarheid’ te willen verkondigen. Een sterk visuele aanpak en humor zijn hierbij leidraad. Bij BRONKS maakten zij onder andere de voorstellingen Gratis Chips en Dit is niet de titelIn seizoen '23/'24 ging de voorstelling Grote Mensen in première, een absurd tragische horror komedie over het wel en wee van grote mensen als de kinderen even niet kijken.

liefdesbrief compagnie barbarie:

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven