Er waren eens vier zilvermieren. Zij vormden een kolonie met hun vieren. Met hun vieren voelden zij zich goed, zo goed. Vieren dat ze konden! Zilver bestek, glaasje erbij, zingen en dansen. Ja, ze feestten wat af. Aten goed. Timmerden aan een huisje. In mierenstijl: een heuvel. Zeg maar een berg. Zo schitterend was ie.

Op een dag begon het te regenen. Eerst gemiezer, dan druppels, regen, pijpenstelen. Het water viel met bakken uit de lucht. Het huis zakte in. Het water bleef stijgen. Het huis verdween. Er was alleen nog zee. De vier klampten zich aan elkaar vast, met 24 pootjes. Het water kolkte. Ze kolkten mee, zwierden in het rond. Even leek het op één van hun feesten. Hadden ze elkaar nog goed vast? 24 pootjes? Nee, 18! 18 pootjes. Eén van hen was weg. Ze waren nog met drie. Drie mieren en geen vier.

Sommige dingen (vallen in het water) is muzikaal verteltheater voor kinderen en families. Het gaat over verlies en zich zien te redden. Over mooie herinneringen en hoe daaruit kracht te putten. Over je plek kwijt zijn en een nieuwe zoeken. Clara van den Broek en haar kinderen Anaïs en Wolf Verniers vertrekken van een persoonlijke ervaring (het overlijden van man en papa Roel Verniers) om een universeel verhaal te vertellen over verlies en hoop.

Sommige dingen (vallen in het water) verschijnt ook in boekvorm bij Uitgeverij Vrijdag.

Op zondag 23 september organiseert BRONKS een workshop voor leerkrachten (in opleiding), pedagogische begeleiders en jeugdwerkers. Deze workshop is gratis toegankelijk en wie deelneemt krijgt een vrijkaartje voor de voorstelling. Start om 14:00. Inschrijven verplicht bij soetkin (at) bronks.be.

CREDITS

tekst, concept & spel: Clara van den Broek
eindregie: Ward Weemhoff
tekst & spel: Anaïs en Wolf Verniers
compositie: Harald Austbø en The Ambush Party
live muziek: Cello Wolf Verniers Piano en zang Anaïs Verniers Piano Oscar Jan Hoogland Saxofoon en klarinet Natalio Sued Drums Marcos Baggiani Cello Harald Austbø
choreografie:
Randi de Vlieghe
kostuums:
Barbara De Laere
decor:
Jan Strobbe

met de steun van: C-mine cultuurcentrum Genk en de Antwerpse Cultuurcentra


VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven