XL
trailer - Berg
  • Locatie BRONKS - grote zaal
  • OpmerkingDe aanbevolen leeftijd voor deze voorstelling is 16+

Een berg. Het is een plek waar we ons even weg kunnen wanen uit onze drukke wereld.
Een plek die ons toelaat even onze blik af te wenden van een samenleving in crisis.
De berg als toevluchtsoord is geen nieuwe metafoor. Denk maar aan beroemde boeken als De Toverberg van Thomas Mann of het recentere De acht bergen van Paolo Cognetti.

Ook in Berg, de beeldende muziektheatervoorstelling van beeldend kunstenaar Arno Synaeve en componist Steven Prengels, met muziek van Richard Wagner, Franz Schubert, Rammstein en Steven Prengels zelf, staat de metafoor van de berg centraal. Op scène staan vier spelers - Pascale Platel, Tom Goossens, Witse Lemmens en Gregory Van Seghbroeck - die in alle eenzaamheid in een berglandschap ronddwalen tot de natuur hen lijkt te antwoorden. Het absurd epische universum waarin ze voor even willen verdwijnen construeren ze - letterlijk - zelf. De banaliteit krijgt er mythische proporties. 

'Berg is een aaneenschakeling van korte scènes waarin de illusie van een ingelost verlangen wordt opgebouwd, en weer wordt losgelaten. Om plaats te maken voor een volgende.' - Koen Haagdoorens
-> de integrale tekst 'Savoureren van de tijd' vind je links op deze pagina
 

BIO
Steven Prengels en Arno Synaeve richtten in 2017 samen Raumteid op. In hun creaties vertrekken ze vanuit een door hun ontworpen visueel en muzikaal fundament. Daarop ontwikkelen ze samen met spelers een mix van muziek, beweging, tekst en beeld. Ze putten daarvoor uit de kunst en muziek van gisteren - met haar schoonheid en troost - en proberen die te vangen voor vandaag en morgen. Berg is hun eerste productie in dit kader.

Steven Prengels is componist, theatermaker en beeldend kunstenaar. Hij werkte al geregeld samen met o.a. Alain Platel, Frank Van Laecke, Johan Simons, Antwerp Symphony Orchestra, Nieuw Ensemble Amsterdam en het Zagreb Symphony Orchestra. Daarnaast doceert hij compositie aan het Conservatorium van Antwerpen. Arno Synaeve volgt momenteel een Master Theater aan de Toneelacademie Maastricht. Hij focust zich er op regie en scenografie vanuit zijn achtergrond in de beeldende kunst. Zowel zijn theatraal als beeldend werk focust zich op de relatie tussen figuren en landschappen die vaak verwijzingen of citaten zijn uit het werk van een van zijn helden.

CREDITS

Concept en regie Steven Prengels en Arno Synaeve (Raumteid)
Spel Pascale Platel, Tom Goossens, Witse Lemmens en Gregory Van Seghbroeck

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven