XL
Don Juan Trailer
Regisseur Tom Goossens over Don Juan
  • Locatie BRONKS - grote zaal
  • Duur'90
  • OpmerkingDe aanbevolen leeftijd voor deze voorstelling is 16+

**Geselecteerd voor het TheaterFestival 2018**

Iemand is er in geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw.
Vijf jonge spelers buigen zich over Molières Don Juan, Mozarts opera Don Giovanni en Lorenzo Da Ponte’s libretto. Ze proberen hun standpunt over de liefde te achterhalen en muzikaal te delen met wie luisteren wil. 
Door de snelle opeenvolging van een vertalende theatertaal, een jonge groep mensen die opera openbreekt, lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria's van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles, wil DESCHONECOMPANIE opera's toegankelijk maken voor een breed publiek. 

"Een voorstelling als deze Don Juan kan heel goed dienen als introductie in opera voor een nieuw en jong publiek. Maar juist ook voor wie, zoals uw recensent, na een stuk of zeven verschillende Don Giovanni-versies in een jaar tijd even genoeg denkt te hebben van de opera is Don Juan de herontdekking van een oude liefde.
François van den Akker in Operamagazine Nederland

CREDITS

regie en concept Tom Goossens
muzikale leiding Wouter Deltour
spel Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Carine van Bruggen, Celine Debacquer
piano Wouter Deltour
beeld Yannis Gutmann
grafische vormgeving Wouter De Boeck
foto's Yuri van der Hoeven
techniek Johannes Ringoot, Gilles Pollak
mentor Wannes Gyselinck, Kris Van Trier
dramaturgisch advies Raphaël Vandeweyer
kostuum Marij de Brabandere

Met dank aan: Frederik Leroy, Fabrice Delecluse, Merel Heering, Rudi Goossens, Ann Caremans, Dirk Pauwels, Guy Coolen, Simon Van Schuylenberg, Johan Knuts, Yuri van der Hoeven, Guy Joosten en de International Opera Academy, Compagnie Marius, Nina Eleonora Claes, Wouter De Boeck, Leo Verlinden, Grégory Abels, Eline George, Raphaël Vandeweyer, Charles Caremans

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven