6+
  • Locatie BRONKS - grote zaal
  • Duur'60
  • Opmerkingrespecteer de aangegeven leeftijd, te jonge kinderen wordt de toegang tot de zaal geweigerd
    er is gratis kinderopvang tijdens de voorstelling
    in schoolvoorstelling vanaf 3e leerjaar

KLARAFESTIVAL.BE
Première

“I ought to be thy Adam, but I am rather the fallen angel”. Deze woorden vertrouwt het monster van Frankenstein zijn schepper toe. Inderdaad slaagt Victor Frankenstein erin leven te blazen in dode materie, maar de wetenschapper verliest de controle over zijn creatie.
Marry Shelleys wereldberoemde verhaal is een aangrijpende 19e-eeuwse hertelling van de Prometheusmythe, van de overmoed van de mens die denkt over goddelijke scheppingskrachten te beschikken. Andermaal leidt het pad van de verlokking, de drang tot almacht, tot de val.
 
Theatermakers Johan De Smet en Sara Ostertag, componist Frederik Neirynck, filmmaker Kenneth Michiels en muzikanten van I Solisti maken het dramatische verhaal van Frankenstein behapbaar voor kinderen én geven het een hedendaagse twist. Hoe omgaan met identiteit en verlangen in een digitale en geglobaliseerde wereld? Kunnen we onszelf creëren, en wie zijn we dan écht: onze oorspronkelijke zelf of de creatie van onszelf die we aan de wereld tonen?
Over deze uitdagende thema’s gaat de gloednieuwe muziektheaterproductie Homo Deus Frankenstein. Fantasierijk en inzichtelijk voor de jongsten, met knipogen ook verrijkend voor de mama’s en papa’s.

Het programmaboekje download je hier

CREDITS

EEN PRODUCTIE VAN: KOPERGIETERY, KGbe, I SOLISTI & makemake produktionen
CONCEPT & CREATIE: Johan De Smet & Sara Ostertag
COMPONIST: Frederik Neyrinck
ENSEMBLE: I SOLISTI met Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot en muzikale leiding), Simon Van Hoecke (trompet), Bram Fournier (trombone), Carlo Willems (percussie)
SPEL: Marjan De Schutter, Martina Rösler
CINEAST: Kenneth Michiels
VORMGEVING: Jens Burez
KOSTUUMS: Leentje Kerremans, Valerie Le Roy
LICHTONTWERP: Jeroen Doise
KLANK: Korneel Moreaux
TECHNIEK: Jan Bekaert, Jeroen Doise, Korneel Moreaux
PRODUCTIELEIDING: Karel Clemminck, Gielke Smet

IN COPRODUCTIE MET: KLARAFESTIVAL & SCHÄXPIR FESTIVAL
IN SAMENWERKING MET BRONKS

Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, de Stad Wenen, het Oostenrijkse CultuurForum Brussel en de Belgische Ambassade in Oostenrijk, Delegatie Vlaanderen. 

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven