8+
  • Locatie BRONKS
  • Duur'90
  • Opmerkingtoegankelijk voor kinderen met een visuele beperking
    leeftijd: 8 > 12 jaar

WORKSHOP BEWEGING/DANS/GELUID
door Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (Voetvolk)

LAATSTE PLAATSJES!

Wat gebeurt er als  je je ogen sluit en je laat leiden door wat je hoort, voelt en de mensen die naast, voor, achter je staan? Kan je alles loslaten? Jezelf vergeten?
Ooit al gemerkt dat je via je ademhaling dirigent bent over je eigen hartslag? Kan je muziek maken enkel en alleen door te bewegen, met je eigen lichaam?
Lisbeth en Maarten zijn klinkende namen binnen de danswereld. Deze workshop exclusief voor kinderen, is een primeur. Maar zij (en wij met hen) zijn ervan overtuigd dat er geen leeftijd staat op dans; of het nu om zelf te dansen is of naar dans te kijken.

Vorig seizoen startten we een samenwerking met rien à voir. In samenwerkingen zoeken wij altijd naar partners die complementair zijn aan onze eigen werking, maar waarbij er toch een aantal fundamentele raakpunten zijn. Rien à voir organiseert muziekevenementen waarbij de geluidskwaliteit van cruciaal belang is. Elk event is een manier om mensen samen te brengen en uitstekende muziek centraal te stellen. Maar rien à voir gaat nog een stap verder en probeert ook iets te betekenen voor deze wereld, door een gemeenschap te helpen die niet zelden het meest gevoelig is voor geluidskwaliteit, namelijk blinden en slechtzienden; alle opbrengsten gaan naar medisch onderzoek om blindheid te genezen en de kansen van jonge slechtzienden op de arbeidsmarkt te vergroten. Op 21/12 organiseren we samen een Play & Party bij de première van Clash. Op deze Kunstendag voor Kinderen gaan we met niemand minder dan danseres/choreografe Lisbeth Gruwez en muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe (samen Voetvolk) in zee.

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven