6+
  • Locatie Kaaistudios, Brussel, BE

Vijf houten driehoeken bevolken de scène in Man Strikes Back. Stijn Grupping jongleert door botsballen van het ene naar het andere object en weer terug te laten kaatsen. De banen van de botsballen vormen een elegant en ritmisch lijnenspel. Muzikant Frederik Meulyzer pikt in op het ritme met zijn drums. Samen componeren ze muziek, waarbij de perfectie van de uitvoering zowel van de precisie van de jongleur als van de reactiesnelheid van de drummer afhangt.

Tot de houten driehoeken zich beginnen te mengen. Ze nemen nieuwe posities in, waardoor de jongleerpatronen en de muzikale harmonieën veranderen. Zo ontwikkelt een muziek-choreografie tussen de driehoeken, de jongleur en de muzikant. Maar wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Of is het een gelijk opgaande dans?

Hoe levendiger de robot-driehoeken worden, hoe meer de jongleur op een machine gaat lijken. Het vereist een enorme snelheid en precisie om de botsballen op exact de goede plaats en in het gedicteerde ritme te werpen om de compositie correct uit te voeren. De robots en de performers worden steeds meer elkaars gelijke. Iedereen is nodig om het geheel tot een goed einde te brengen, maar evengoed kan iedereen het laten mislukken.

Man Strikes Back is een muzikale performance van mens en robot voor mens en robot vanaf 6 jaar.

CREDITS

Avec Stijn Grupping et Frederik Meulyzer. De Stijn Grupping, Frederik Meulyzer et Ine Van Baelen. Chorégraphie : Ugo Dehaes Robotique : Edwin Dertien, Teun van der Molen, Nick van Lange, Gertjan Biasino et Ugo Dehaes. Lumière : Lucas Van Haesbroeck. Costumes : Sarah Demoen. Direction financière et administrative : Klein Verzet. Coproduction : MiramirO, Tweetakt, C-mine et Theater op de Markt. Avec le soutien du gouvernement flamand et de la Ville d’Anvers. Merci à hetpaleis et Zonzo Compagnie.

 

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven