XL
Teaser L.I.A.R.
  • Locatie BRONKS
  • TaalEnglish

De leden van Frankie hebben zichzelf in een ander jasje gestoken. Ze tonen zich niet langer als onbezonnen ‘rammelband’ maar gaan in tegenstelling tot bij Laguna Beach gesofisticeerder te werk. In een zelf samengesteld laboratorium – L.I.A.R. – gaan ze als een stel serieuze wetenschappers op zoek naar antwoorden. 

L.I.A.R. vertrekt vanuit een antropologische blik, voortgekomen uit een gedeelde fascinatie: de mens die ploetert. Wat gebeurt er wanneer Frankie hun medemens observeert met een focus op het doodnormale, de eenvoud der dingen, de naïviteit en de schoonheid van het banale, maar ook verveling, saaiheid, angst, het absurde en het tragikomische? 

In de L.I.A.R.-onderzoeksruimte gaan ze op zoek naar resultaten maar tegelijkertijd tonen ze ook het proces dat ze doormaken om tot een eindresultaat te komen. Met behulp van diverse apparatuur, instrumenten en installaties banen ze zich een weg doorheen dit absurde experiment. Ze krijgen instructies van een stem en worden bijgestaan door een eend en een proefpersoon: een proces waarbij het falen en de botsingen, de misverstanden en de ontdekkingen worden uitgelicht. 

De eerste voorstelling van Frankie, Laguna Beach (2019), illustreerde reeds hun potentieel als muziekband en als theatermakers. Wat ooit begon als een gemotoriseerde poppenband groeide uit tot een eigen, zelfgemaakt universum – een sfeervol en fantasierijk maar bruut landschap. Op het podium werd de band, die het epicentrum van de voorstelling vormt, omringd door diverse installaties – elk in hun eigen specifieke context –, live-animaties, gemotoriseerde objecten en muziekinstrumenten. 

L.I.A.R. wordt net zoals Laguna Beach een mix van video, muziek, installatie, maquettes en performance. In de voorstelling wordt gewerkt met oude analoge apparatuur en zelfbedachte systemen: een werkwijze die omslachtige en humoristische situaties oplevert. 

Een remedie tegen intellectueel snobisme. - e-tcetera.be - Evelyne Coussens, over Laguna Beach

De manier waarop dit vijftal gepassioneerd zijn knutselkunsten en liefde voor animatiefilm toont, is verrassend origineel. - Het Nieuwsblad - Magali Degrande

CREDITS

van & met Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen & Timo Fannoy (drummer)
techniek & licht Anne Meeussen
geluid Jesse De Roo techniek Seppe Brouckaert
productie CAMPO coproductie STUK (Leuven) & Perpodium
met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

DATA

za 29/04/2023, 20:00 BRONKS EN  KOOP TICKETS

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven