XL
Teaser L.I.A.R.
  • Locatie BRONKS
  • TaalEnglish
  • Opmerking

    Vóór en na de voorstelling heerlijke homemade dürüm te verkrijgen in het BRONKS-café.

Life Is A Rehearsal en Frankie maakt er iets fascinerends van. Bijgestaan door een eend en een pratende hond richten ze de blik op de ploeterende mens. Verveling, saaiheid en banaliteit werd nooit eerder zo opwindend in beeld gebracht. Een mix van video, muziek, installatie, maquettes, performance, oude analoge apparatuur en zelfbedachte systemen zorgen voor een absolute wervelwind. 

De leden van Frankie gaan in een zelf samengesteld laboratorium – L.I.A.R. – gaan ze als een stel serieuze wetenschappers op zoek naar antwoorden. 

L.I.A.R. vertrekt vanuit een antropologische blik, voortgekomen uit een gedeelde fascinatie: de mens die ploetert. Wat gebeurt er wanneer Frankie hun medemens observeert met een focus op het doodnormale, de eenvoud der dingen, de naïviteit en de schoonheid van het banale, maar ook verveling, saaiheid, angst, het absurde en het tragikomische? 

In de L.I.A.R.-onderzoeksruimte gaan ze op zoek naar resultaten maar tegelijkertijd tonen ze ook het proces dat ze doormaken om tot een eindresultaat te komen. Met behulp van diverse apparatuur, instrumenten en installaties banen ze zich een weg doorheen dit absurde experiment. Ze worden bijgestaan door een eend en een pratende hond: een proces waarbij het falen en de botsingen, de misverstanden en de ontdekkingen worden uitgelicht. 

De eerste voorstelling van Frankie, Laguna Beach (2019), illustreerde reeds hun potentieel als muziekband en als theatermakers. Wat ooit begon als een gemotoriseerde poppenband groeide uit tot een eigen, zelfgemaakt universum – een sfeervol en fantasierijk maar bruut landschap. Op het podium werd de band, die het epicentrum van de voorstelling vormt, omringd door diverse installaties – elk in hun eigen specifieke context –, live-animaties, gemotoriseerde objecten en muziekinstrumenten. 

L.I.A.R. is een mix van video, muziek, installatie, maquettes en performance. In de voorstelling wordt gewerkt met oude analoge apparatuur en zelfbedachte systemen: een werkwijze die omslachtige en humoristische situaties oplevert. 

Een remedie tegen intellectueel snobisme. - e-tcetera.be - Evelyne Coussens, over Laguna Beach

De manier waarop dit vijftal gepassioneerd zijn knutselkunsten en liefde voor animatiefilm toont, is verrassend origineel. - Het Nieuwsblad - Magali Degrande

Frankie is een club kunstenaars die het muziek- en figurentheater uitdaagt en de grenzen mijlenver verlegt. Niet hun ego maar dat van hun hond en hun popjes staat centraal. - Knack Focus - Els Van Steenberghe

CREDITS

van & met Simon Lynen, Vincent Lynen & Brecht Hayen
drummer Timo Fannoy
hond Nathan Roche
techniek & licht Anne Meeussen geluid Jesse De Roo
techniek Seppe Brouckaert
productie CAMPO coproductie STUK (Leuven) & Perpodium
met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

 

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven