4+
  • Locatie BRONKS

Na de succesvolle familievoorstellingen Plock! en murmur maakt Grensgeval KORROL, een nieuwe circusperfomance voor iedereen vanaf vier jaar.  

In KORROL componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Jonas bouwt massieve torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar steeds als hij de laatste steen probeert te leggen, ontvouwt zich een nieuw idee.  

Jonas balanceert vervaarlijk op wankele bouwsels, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft zo stijf en stil. Tot hij het beton aantrekt: draaiend op loodzware schoenen orkestreert hij een klein ballet, in een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Jonas (ver)bouwt de hele ruimte én zijn lichaam met beton. Als de vermoeidheid toeslaat, legt hij zijn betonnen hoofd te rusten in de handen van een toeschouwer. Maar zijn werk is nog lang niet af… 

In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwt een kunstenaar de wereld. Resultaat: bruisend nieuw circus-geluidstheater waar het publiek middenin zit. Met drummende blokken, een versteende acrobaat en dansend beton. 

CREDITS

regie Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens

acrobatie Jonas Bolliger
geluidsontwerp Stijn Dickel (Aifoon)
vormgeving Lode de Smet van Damme
dramaturgie Mieke Versyp
lichtontwerp Geert Vanoorlé
with the support of De Vlaamse overheid, Stad Gent
coproducenten Perpodium, Aifoon vzw, Miramiro, Perplx, Cirklabo Circuswerkplaats Dommelhof, C-Takt, CirqEvolution, De Grote Post, Les Rotondes, Les 2 Pôles Nationaux des Arts du Cirque normands – La Brèche & le Cirque-Théâtre Elbeuf
Deze productie kwam mede tot stand met de steun van de Tax Sheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid
speciale dank aan Circus Katoen

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven