XL
Trailer Analoog
  • Locatie BRONKS
  • Duur70'
  • Opmerking

    HET THEATERFESTIVAL

    Van 7 tot 17 september strijkt de hoogmis van het theater neer in Brussel. Naar goede gewoonte richt Het TheaterFestival tien dagen lang de schijnwerpers op het unieke Vlaamse theaterlandschap in haar volle glorie door de meest spraakmakende voorstellingen van het voorbije theaterseizoen te tonen. Deze voorstellingen werden geselecteerd door een meerstemmige vakjury. Het festival staat eveneens garant voor inspirerende ontmoetingen, verdiepende debatten en leerrijke masterclasses en workshops.    Bij BRONKS ontvangen we naast DE HOE met Analoog ook De Uitnodiging van Laura van Dolron.

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe je jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan. 

Als een toverbal geeft 'Analoog' steeds meer kleurige lagen en emotionele smaken prijs. Het stuk is een portret van een band tussen deze twee mannen maar het overstijgt die ene band en wordt ook, net zoals Ernaux het in haar werk meesterlijk demonstreert, een illustratie van hoe generaties elkaar uitdagen en dragen - ★★★★ Knack Focus

In ‘Analoog’ proberen twee mannen de tijd tussen hen te overbruggen. Een wonderschoon acteursduet - ★★★★★ Volkskrant

CREDITS

van en met Louis Janssens & Willem de Wolf
techniek, licht en soundtrack Shane Van Laer 
choreografisch advies Femke Gyselinck
kostuums Cecile Taylor 
productie DE HOE 
coproductie Het Laatste Bedrijf
met dank aan Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen 

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven