6+
trailer
  • Locatie BRONKS

BRICK is het woordloze verhaal over een hoeksteen van onze samenleving: de baksteen. Kleirood, beetje stoffig, stevig én fragiel. En vooral: vol betekenis. Wie een eigen huis bezit, heeft zekerheid. En wie in staat is om een eigen huis te bouwen, lijkt het helemaal te hebben gemaakt. Maar de steen kan ook zwaar op de maag liggen en zorgen voor een verpletterende druk.  

In BRICK plaatst circusartiest Samuel Bey zijn eigen lichaam tegenover tientallen kilo’s snelbouwsteen. Hij jongleert, danst en maakt live sculpturen, met de holle steen als symbool voor zijn stille strijd tegen de verwachtingen. Het ene moment constructief als virtuoze bouwvakker om meteen daarna de sloophamer boven te halen en zogenaamde ‘heilige huisjes’ met de grond gelijk te maken.
Wat BRICK opbouwt, komt uiteindelijk weer naar beneden.

Van begin tot einde zindert en slingert er spanning tussen de artiest, de stenen, de zwaartekracht en het publiek. Bouwer en bouwwerk flirten non-stop met dreiging in een oermenselijk verhaal van doorzetting. Gelaagd en tot de verbeelding sprekend van jong en oud, rakelings langs en voorbij de klassieke grenzen van de circusperformance. 

CREDITS

Concept en spel Samuel Bey
Procesbegeleiding Louis Vanhaverbeke
Exterior eye Benjamin Verdonck
Artistieke input Bauke Lievens, Abgial Abraham, Sander de Cuyper
Foto Zoë Janssen
Trailer Kenneth Michiels
Met de steun van de Vlaamse Overheid
Coproductie PERPLX, CIRKLABO/30CC
Residenties MiraMiro, PERPLX, CIRKLABO/30CC, Tollhaus Karlsruhe en  FIRM Artlab, De Clinch

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven