• Locatie BRONKS
  • OpmerkingBoek voor deze voorstelling een verjaardagsfeestje via info@bronks.be

Khouyoul is de Tunesische herinterpretatie van de veelgeprezen dansvoorstelling horses van kabinet k uit 2016. Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen.

Het festival Dream City wil via de kunsten een tegengewicht bieden aan de malaise die over de Tunesische samenleving hangt. Selma & Sofiane Ouissi, bezielers van L’Art Rue en Dream City, herkenden in horses een gevoel van hoop en blind vertrouwen en wisten dat dit de voorstelling was die ze nodig hadden. Maar liever dan de originele horses-voorstelling naar Tunis te halen, wilden ze een ontmoeting organiseren tussen kabinet k en kinderen, dansers en muzikanten uit de Medina. Met een Tunesische cast van zes kinderen tussen 8 en 13 jaar oud, drie volwassen dansers en drie muzikanten die verschillende traditionele Tunesische instrumenten bespelen herhaalden Joke Laureyns en Kwint Manshoven het creatieproces van horses, geschoeid op een Tunesische leest. Het resultaat: een kleine utopie van verbondenheid.

 

Choreografie Joke Laureyns, Kwint Manshoven
Dans Aya Abid, Nawres Azzabi, Rihem Nefzi, Yassine Nejmaoui, Mohamed Ouissi, Zakaria Ouissi, Sabrina Ben Hadj Ali, Fetah Khiari, Jihed Blagui
Muziek Mahmoud Turki, Imen Mourali, Alaeddine El Mekki
Muzikale coaching Thomas Devos, Bertel Schollaert
Scenografie Dirk De Hooghe, Kwint Manshoven
Licht Lamp&Rage
Geluid & techniek Mohamed Belkhir
Assistentie Insaf Mejri, Mariem Chakroun
Productie kabinet k & L'Art Rue
Coproductie Théâtre National Tunisien
Met de steun van de Europese Unie, de Vlaamse Gemeenschap en de stad Gent

DATA

ma 07/10/2019, 10:30 BRONKS - 3e en 4e leerjaar VRAAG AAN

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven