• Locatie BRONKS
  • Opmerking

    Brusselse première

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

Op scène staan vier ouderen, vijf kinderen en één muzikant. De kinderen zijn tussen 8 en 10 jaar en komen uit verschillende wijken in Brussel en Vlaanderen. De oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen, die vergeten groep?  Zijn zij gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?

CREDITS

choreografie Zoë Demoustier
dramaturgie Danielle van Vree 
choreografie assistentie Oihana Azpillaga
muzikant-performer Misha Demoustier
muzikant gitarist-ontwerper Sebastiaan Wets
studiomuzikant-drummer Klaas De Somer
geluidsontwerp Willem Lenaerts
audio-opnames & interviews Yelena Schmitz
kostuumontwerp & styling Annemie Boonen
kostuum naaien & retouches Eli Verkeyn
camera & montage Michiel Venmans
PRODUCTIE Ultima Vez
COPRODUCTIE STUK Leuven, BRONKS Theater voor jong publiek, HET LAB Hasselt, Krokusfestival Hasselt
MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius. Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DATA

vr 03/03/2023, 10:30 BRONKS - 3e GR L
LNP
VRAAG AAN
vr 03/03/2023, 13:30 BRONKS - 3e GR L
LNP
VRAAG AAN

ON TOUR (scholen)

Toon/Verberg alle data

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven