Trailer The Memeing of Life
  • Locatie BRONKS
  • Opmerking

    >> afterparty THEÏNE RUSH vanaf 21:00 georganiseerd door de jongeren van Spill The Tea.

    >> homemade veggie durum vóór en na de voorstelling te verkrijgen in BRONKS-café

     

Mochten ze nog leven, dan zou Marcel Duchamp zich waarschijnlijk bezig-houden met memes maken, zou Hugo Ball een YouTube-kanaal hebben en zou Paul van Ostaijen shitposten op Twitter.

Als een samenleving de kunst krijgt die ze verdient, hoeft het niet te verwonderen dat we vandaag op het internet zoveel absurde nonsens zien. Wat is PC (political correctness)? Hoe is een onnozele kikker de mascotte van extreemrechts kunnen worden? Hoe kan het dat generatie Z op donderdag voor het klimaat gaat betogen en vrijdag (politiek incorrecte) cringy memes deelt?

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom duiken in the rabbithole van het internet om zo the the memeing of life te vinden, te bevragen, door elkaar te halen, om te draaien, weer in elkaar te steken om dan opnieuw af te breken. Memeing life itself. Waanzin bestrijden met waanzin. Is er echt kunst te vinden op de bodem van het net of is het enkel trash?

The Memeing of Life is een swipe-cabaret waarin verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Bas en Jeff of Jeff en Bas spelen alles na wat ze tegenkomen, memen alles wat ze zien en verliezen zichzelf in het web. Via schattige kittens over goedkope TikTok challenges tot de bijtende ironie op 9GAG, gaan ze op zoek naar de schoonheid en de troost van dit digitale tijdperk.

In het kader van "The Memeing of Life"

Snijdende kritiek gecombineerd met tonnen speldrift - De Standaard

CREDITS

Creatie & spel Jeff Aendenboom, Bas Vanderschoot
Sound design Willem Malfliet
techniek/video Flor Huybens
Coaching Joachim Robbrecht, Benjamin Opdebeeck
Productie Eigen Kweek, Dinsdag.org
Met ondersteuning van De Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan RADAR, Nineties Productions, De brakke grond

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven