OKTOBER 2023
ma di wo do vr za zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Jongerenwerking

Naast het vaste aanbod (de vakantieateliers , de jaarwerking en XL-voorstellingen waar XL staat voor 'kinderen niet toegelaten'), kan je bij BRONKS als jongere terecht met eigen artistieke ideeën en experimenten.

Loop je over van de creatieve ideeën, wil je een evenement organiseren, jouw artistieke parcours ontwikkelen, in gesprek gaan met anderen over dit en veel meer? Sluit je aan bij de jongerenwerking. BRONKS faciliteert, jij organiseert.
Binnen de jongerenwerking komen verschillende kunstdisciplines en communities aan bod, op elk hun eigen ritme. Soms projectmatig, dan weer op vaste basis. Altijd in een vellige en respectvolle omgeving. Hieronder enkele vaste initiatieven.

Spill The Tea
Spill The Tea is een open kunstencollectief bestaande uit jonge mensen waaronder opkomende kunstenaars met diverse achtergronden en uit verschillende disciplines. Spill the tea betekent zoveel als zeggen wat er op je lever ligt. Gevoelige thema’s en taboes worden tijdens artistieke evenementen bespreekbaar gemaakt via performance, muziek, installaties en beeldende kunst. De nadruk ligt op interactie tussen het publiek, de kunstenaar en diens werk. Met een afterparty als sluitstuk. De verbindende factor is een kop kruidenthee gebrouwen door een gespecialiseerde theemeester. BRONKS geeft de organisatie helemaal uit handen. De jongeren maken zelf hun promomateriaal, organiseren hun vrijwilligers, leren de financiën te beheren en creëren vanuit hun eigen noden een veilige(re) omgeving. Daarnaast worden zij uitgenodigd om deel uit te maken van de fundamenten van BRONKS door onder andere de werking in vraag te mogen stellen en inspraak te hebben op de programmatie. Zo co-presenteren zij dit seizoen de voorstelling YES van BamBam Frost en zullen zij ook hun aandeel hebben tijdens EXPORT/IMPORT FESTIVAL

Interesse? @spillthetea.bxl, of contacteer Oscar Cassamajor, vaste BRONKS-medewerker via oscar(at)bronks.be of pm mcwoodstick.

QUEERS Open Ballroom Practice
Op zondagen organiseert de Brusselse Ballroom Community open sessies om zich voor te bereiden op en te oefenen voor de balls georganiseerd door de internationale ballroom en kiki scene. Deze trainingen richten zich in de eerste plaats op queer/trans/non-binaire jongeren van kleur die (aspirant) lid zijn van de ballroom scene. Dit zijn geen workshops, noch lessen, veeleer gratis trainings- en ontmoetingsmomenten.
Interesse? @nabilaboutit of @belgianballroomclips. Of contacteer Pascal Buyse, vaste BRONKS-medewerker via pascal(at)bronks.be.

Voltage Club
Drie theaterhuizen, twee theatermakers, een twaalftal jongeren en een voorstelling. Dat is de insteek van Voltage Club, een project waarbij de atelierwerkingen van KOPERGIETERY, hetpaleis en BRONKS de handen in elkaar slaan. Het geslaagde eerste resultaat van vorig seizoen zal nog een keertje te zien zijn tijdens EXPORT/IMPORT FESTIVAL.

Hieronder vind je een overzicht van lopende of afgelopen evenementen.

Er werden geen items gevonden volgens de huidige selectie.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven