JULI 2021
ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
             

projecten

TAALBAD 
Voor vele kinderen die naar het Nederlandstalig onderwijs in Brussel gaan is het Nederlands vaak de tweede of derde taal, de taal die bijna uitsluitend gesproken wordt op school. De vraag naar oefenkansen van het Nederlands in de vrije tijd was al groot en is door de corona-crisis nog acuter geworden.
Om een stuk tegemoet te komen aan deze wens van ouders, leerkrachten en kinderen, bieden we vanuit BRONKS hier graag een antwoord op met Taalbad T².

Taalbad T² staat voor spelen met taal en theater. Het atelier is voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar. Er wordt gewerkt met theater, muziek, beeldende kunst en heel veel taalspelletjes. Zo krijgen de kinderen op een prettige manier extra oefenkansen en verrijken ze hun kennis van het Nederlands. 
Het project is in de ervaren handen van BRONKS-docent Tine Melens die de Brusselse lagere schoolcontext als geen ander kent. Elfine Radwanski - artistieke duizendpoot – volgt het project mee op als vrijwilliger.

Wanneer: 10 zaterdagen vanaf 27 februari van 11u30 – 13u00
Een tweede groep start op 13 maart van 9u30-11u00

ZOMBIE
door Cédric Coomans en Femke Stallaert, BRONKS i.s.m. La montagne magique
dankzij steun van het Kangourouproject van de Stad Brussel

Wij gaan een voorstelling maken samen met tweetalige jongeren
Momenteel heet die ZOMBIE.
We gaan ons dingen afveagen als..
Is volwassen worden een beetje zoals zombie worden?
Denkt een zombie en zo ja wat bedenkt hij dan?
Kunnen mensen en zombies in vrede samenleven?
Heb ik genoeg WC-papier in huis om een zombie-aanval te overleven?

creatie in 2021
(school)voorstellingen in april 2022

 

GEEF JE OP

OUDERPROJECT
Met het Ouderproject richten we ons samen met Brusseleer en een aantal Brusselse scholen rechtstreeks naar de ouders van schoolgaande kinderen. Een groepje van een tiental ouders bezoekt gedurende een schooljaar zes voorstellingen bij BRONKS, zowel tijdens de schooluren als in de vrije tijd, zowel met als zonder kinderen. Deze voorstellingen worden omkaderd en deelnemende ouders krijgen informatie over het BRONKS-aanbod en cultuurparticipatie in het algemeen (bv. toeleiding naar Paspartoe en andere cultuurhuizen). Onder het motto ‘onbekend is onbemind’ maken we via dit project een nieuw publiek warm voor theater.

APPLAUS
Applaus! is een project in samenwerking met Kaaitheater, KVS, Beursschouwburg en Kunstenfestivaldesarts. Het project biedt oefenkansen Nederlands aan anderstalige jonge nieuwkomers. Via inleidingen en nagesprekken rond voorstellingen worden taalbarrières weggewerkt en kan het Nederlands geoefend worden.

Workshops voor groepen
Je werkt met mensen die Nederlands als nieuwe taal leren én zin hebben om Brussel op een artistieke manier te leren kennen? Het Kaaitheater organiseert gratis creatieve oefenkansen op maat voor groepen.

Kies één van de huizen uit die jij met je groep beter wil leren kennen (Kaaitheater, Beursschouwburg, KVS, BRONKS of Kunstenfestivaldesarts)
Neem contact op met het huis van je interesse via onderstaande emailadressen. Bespreek naar wat jullie precies op zoek zijn: Applaus biedt minimum één, maximum 5 workshopsessies. Je bepaalt zelf de timing & hoeveelheid.
Twee begeleiders die het cultuurhuis goed kennen én overweg kunnen met Nederlands voor anderstaligen creëren creatieve workshops (rollenspellen/rondleidingen/ontmoetingen met kunstenaars).
Je krijgt de kans om in groep en onder begeleiding een voorstelling te bezoeken.
De groep leert in een artistieke context aan hun Nederlands vocabularium bouwen.

Neem contact op met:
BRONKS - tine@bronks.be
Kaaitheater - audience@kaaitheater.be
KVS - delphine.somers@kvs.be
Beursschouwburg - tickets@beursschouwburg.be
Kunstenfestivaldesarts - anne@kfda.be

BREDE SCHOOL
Wij zijn partner van Buiten de Lijntjes (1000 Brussel), BRoM (1080 Sint Jans Molenbeek) en Brede School Sint-Gillis. Via verschillende initiatieven ondersteunen wij deze werkingen en maken wij ons aanbod toegankelijk voor een breed publiek. Ook op relevante vragen van andere Brede Schoolwerkingen gaan wij in de mate van het mogelijke in.

Er werden geen items gevonden volgens de huidige selectie.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven