DECEMBER 2023
ma di wo do vr za zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

projecten

OUDERPROJECT
Met het Ouderproject richten we ons samen met Brusseleer en een aantal Brusselse scholen rechtstreeks naar de ouders van schoolgaande kinderen. Een groepje van een tiental ouders bezoekt gedurende een schooljaar zes voorstellingen bij BRONKS, zowel tijdens de schooluren als in de vrije tijd, zowel met als zonder kinderen. Deze voorstellingen worden omkaderd en deelnemende ouders krijgen informatie over het BRONKS-aanbod en cultuurparticipatie in het algemeen (bv. toeleiding naar Paspartoe en andere cultuurhuizen). Onder het motto ‘onbekend is onbemind’ maken we via dit project een nieuw publiek warm voor theater.

BREDE SCHOOL
Wij zijn partner van Buiten de Lijntjes (1000 Brussel), BRoM (1080 Sint Jans Molenbeek) en Brede School Sint-Gillis. Via verschillende initiatieven ondersteunen wij deze werkingen en maken wij ons aanbod toegankelijk voor een breed publiek. Ook op relevante vragen van andere Brede Schoolwerkingen gaan wij in de mate van het mogelijke in.

INTERNATIONALE PROJECTEN

BUZZ-NETWERK
BUZZ is een Europees netwerk van vijf theaters (Youth Theatre Arts ScotlandYouth Theatre IrelandRogaland TeaterTheater Bremen & BRONKS) die werken met en voor kinderen en jongeren; uit Schotland, Ierland, Noorwegen, Duitsland en België met BRONKS als vertegenwoordiger. Het doel is om breed expertise uit te wisselen, zowel theoretisch als in de praktijk.

Van 26 tot 28 oktober 2021 vond er een digitaal evenement plaats voor professionals binnen het jeugdtheater uit heel Europa. Dit evenement zet de eerste concrete stappen richting het uitwisselen van praktijken. In april 2022 volgde er een eerste fysieke bijeenkomst bij BRONKS waarbij zowel jongeren als professionals verschillende ateliers kunnen volgen, elkaar ontmoeten en het netwerk versterken.
Van 14 tem 19 oktober 2022 vindt het tweede Lab plaats in Bremen. Het vijfdaagse programma biedt professionele jeugdtheater artiesten de kans om te onderzoeken wat een uitstekende voorstelling is. Samen met een aantal Duitse kunstenaars die bekend staan om hun buitengewone esthetische stijl, zullen de deelnemers deelnemen aan workshops en verschillende voorstellingen in het Theater Bremen zien en deze bespreken met de creatieve teams.
Er komt nog een derde Lab aan in maart 2023, Noorwegen, dat zal focussen op Dramaturgie in Theater dat met kinderen en jongeren wordt gemaakt.

Alle info en updates op www.buzznetwork.eu.
Dit initiatief krijgt steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Er werden geen items gevonden volgens de huidige selectie.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven