• Lieu BRONKS
 • Prix Regulier tarief: € 120
  Kortingen: -20%, -50% (obv belastbaar inkomen)
  Paspartoe kansentarief mogelijk
  Voor kortingen: schrijf in, kies voor “overschrijving” en neem contact met ons op.
 • RemarqueDe vakantieateliers zijn altijd van 10:00 tot 16:00.
  Vanaf 9:00 en tot aan 17:00 is er opvang voorzien.
  LET OP: geen les op vrijdag 31/12
  TAAL: Nederlands, Engels, Portugees
 • Infos

  Voor 15+
  Inschrijven kan vanaf zondag 12/09 10:00 enkel online.

Het is verwarrend, maar de beslissing van de Raad van State om de sluiting van de culturele sector te herroepen, heeft jammer genoeg geen invloed op het jeugdwerk waaronder STUDIO BRONKS valt. De vakantieateliers mogen nog steeds niet doorgaan.

>> *ver abaixo para Português
In dit atelier is iedereen welkom om kennis te maken met begrippen als ‘identiteit’, ‘gender’, ‘queerness’ en dit aan de hand van theater en dans. We onderzoeken verwachtingspatronen rond identiteit en (artistieke) expressie; wat wordt van mij verwacht, wat verwacht ik van een ander, wat is dans voor mij, vanaf wanneer is iets theater, … In de volgende fase kijken we hoe we deze verwachtingen, patronen en conventies kunnen doorbreken. We proberen de buitenwereld uit te schakelen en de theaterzaal te transformeren naar een eigen nieuw universum los van de klassieke denkkaders en vooroordelen.

Een voorbeeld; je schrijft een brief en in plaats van die hardop voor te lezen, ga je de brief dansen.  De muziek zijn de klanken van de woorden die een bepaald ritme creëren. Of je kan dansen terwijl je de tekst leest, het kan ook in de verkeerde volgorde worden voorgelezen, met je stem spelen of helemaal niet spreken. Het kan en mag álle richtingen uit en net die vrijheid nemen we vast om ook los te komen van wat een meisje of een jongen zou moeten zijn, na te gaan denken over ‘queerness’ en identiteit.

Dit atelier wordt gegeven door de Braziliaanse Gustavo Vieira (26j): multidisciplinair artiest. Gustavo omschrijft zichzelf als queer. Het idee om in BRONKS met jongeren te werken rond een thema als gender trok hem/haar/hen sterk aan omdat hijzelf/zijzelf/henzelf in zijn/haar/diens jeugd rolmodellen en expressie mogelijkheden miste. Gustavo verhuisde in 2016 naar Brussel en begon zijn/haar/hun opleiding bij het internationale dansgezelschap P.A.R.T.S. van Anne Teresa de Keersmaeker. Vandaag is hij/zij/die verbonden als speler bij tg STAN, voor onder andere de voorstelling Move(on).

*Português
PARA JOVENS DOS 15 AOS 20 ANOS

Este workshop convida os participantes a aprenderem sobre conceitos como 'identidade', 'gênero' e 'queerness' através do teatro e da dança. Tentamos desligar o mundo exterior e transformar o teatro num novo universo próprio, livre de preconceitos e marcos conceituais tradicionais.

Este workshop é apresentado por Gustavo Vieira (26 anos): artista multidisciplinar. Gustavo identifica-se como QUEER. A ideia de trabalhar com jovens num tópico como o gênero, atrai-o/a/os fortemente porque faltaram-lhe/s modelos e oportunidades de expressão durante a sua própria juventude.

LISTE DES REPRÉSENTATIONS ET BILLETS

HISTORIQUE

Afficher/Masquer toutes les dates

RESTEZ INFORMÉ !

Abonnez-vous à notre bulletin par le lien ci-dessous.

S'inscrire