6+
Trailer De Grote Red je Reet Show
  • Locatie BRONKS

We verzetten hemel en aarde om De Grote Red Je Reet-show tóch te kunnen spelen. Maar het is voor het gezelschap Maas Theater en Dans helaas niet mogelijk om de voorstelling op zo een korte tijd naar ons te brengen. En daar hebben wij alle begrip voor. Deze voorstelling blijft dus geannuleerd.

SPANNENDE LIVE GAME VOOR DE HELE FAMILIE


Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt.

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. Een reality spelshow maar dan live en recht voor je neus. Zijn de mannen wel zo stoer als ze eruit zien? Zullen ze zich toch laten kennen? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen?

De Grote Red Je Reet Show is een mashup van X Factor, Expeditie Robinson en Jackass voor 6+.  Stoer gedoe over zeer gevoelige zaken. 

René Geerlings, de maker, over De Grote Red Je Reet Show:
“Er ligt in onze maatschappij veel nadruk op logica, op oorzaak en gevolg. Van jongs af aan word je verteld dat als je maar genoeg je best doet, je later kan worden wat je wilt. Dat na de A de B komt en 1 + 1 altijd 2 is. En dat je kan winnen, als je het maar echt wilt. In mijn optiek zijn dat allemaal manieren om controle te krijgen over iets dat niet gecontroleerd kan worden. Het leven is chaos. Er bestaat geen logica of bedoeling en de spelregels veranderen voortdurend. Het beste wat je een kind volgens mij mee kunt geven, is een flexibele open geest. En hoe beter je bent in spelen (ook als je volwassen bent), hoe meer kans je hebt op geluk. Er bestaat voor het leven niet één tactiek of strategie. We doen allemaal maar wat. Het grootste geluk vind je pas als je jezelf kunt verliezen in het moment en in het spel.”

In het kader van "GEANNULEERD-De Grote Red Je Reet Show"

Een sterk geacteerde en komische voorstelling - Trouw

De Grote Red Je Reet Show is soms oneerlijk, net als het echte leven. Dat is een fijne boodschap. - Volkskrant

Ontwapenend kwetsbaar: als ze in individuele scènes hun kunsten aan het publiek mogen laten zien weten de spelers prachtig de schoonheid en de lulligheid van deelnemers aan talentenshows te vangen. - NRC

CREDITS

concept & regie René Geerlings
tekst Sanne Schuhmacher
spel Erwin Boschmans, Dionisio Matias, Sacha Muller, Manon Nieuweboer, Felix Schellekens, e.a.
muziek Amir Vahidi
decor & kostuums Calle de Hoog
licht Remko van Wely
kostuum assistentie Juliette Mout

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven