all
  • Locatie BRONKS

In februari 2021 gingen dertig jonge artiesten uit de drie circusateliers van Brussel, Antwerpen en Gent aan de slag met danser en choreograaf Mohamed ‘Ben Fury’ Benaji (Eastman) en de filmmakers van Double Take Cinematic Circus. Gedurende één jaar gaan ze met elkaar in dialoog om uiteindelijk tot een gezamenlijke circusproductie te komen, die in de drie thuissteden wordt getoond.

Tijdens de zomer ontmoetten de jongeren elkaar voor het eerst fysiek waarna ze resideerden bij Mira Miro Gent, BRONKS Brussel en Het Oude Badhuis Antwerpen. Onder begeleiding van regisseur Dahlia Pessemiers-Benamar en choreografe Sandra Delgadillo.

Met dit grootstedelijk project verdiept en versterkt Circus Zonder Handen, in samenwerking met Ell Circo D’ell Fuego en Circusplaneet, de banden tussen jongeren in Brussel en Vlaanderen. Door hen te laten samenwerken en te doen creëren vanuit een kwalitatieve cross-over tussen circus, dans en film. Met dit artistiek project halen we Brussel naar Vlaanderen en Vlaanderen naar Brussel. Zo zetten we Brussel op de kaart als Urban Circusstad!

Het resultaat ging op 6/11 in première in De Singel in Antwerpen en is op 22 december te zien bij BRONKS. In maart 2022 volgt de derde voorstelling in Gent.

 

CREDITS

EEN PRODUCTIE VAN Circus Zonder Handen, Ell Circo D’ell Fuego en Circusplaneet
REGIE Dahlia Pessemiers-Benamar
CHOREOGRAFIE Sandra Delgadillo en Eastman 
FILM Double Take Cinematic Circus
MET DE STEUN VAN De Vlaamse Overheid, Polsslag Brussel en het kabinet van minister Benjamin Dalle
 

VOORBIJ

Toon/Verberg alle data

Ook leuk

BLIJF OP DE HOOGTE!

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande link.

Inschrijven